De aanleiding van de achtervolging was een diefstal in een lichte vrachtwagen in Zwevegem. Alerte buurtbewoners merkten de diefstal op en verwittigden de politie.

Het voertuig vlucht en wordt even later gespot op de E17 richting de Franse grens. In Rekkem zette de politie de achtervolging in en na akkoord wordt de achtervolging ook verdergezet in Frankrijk.

Wat volgt was een dolle rit aan meer dan 200 km/u. Een anonieme politiewagen kon volgen, maar werd geraakt door voorwerpen die uit de vluchtwagen werden gegooid.

Door de hoge snelheid gaan de daders in Roubaix uit de bocht en raken ze een geparkeerde wagen. De politie blokkeerde het voertuig en de daders stapten uit. Maar al snel stapten ze weer in en reden ze achteruit in op de politiewagen. De politie kon wel een van de drie inzittenden tegenhouden. De man wordt overgeleverd aan de Franse politiediensten. De twee andere daders konden ontkomen en van het vluchtende voertuig is voorlopig geen enkel spoor. Het onderzoek loopt wel nog.

De aanleiding van de achtervolging was een diefstal in een lichte vrachtwagen in Zwevegem. Alerte buurtbewoners merkten de diefstal op en verwittigden de politie.Het voertuig vlucht en wordt even later gespot op de E17 richting de Franse grens. In Rekkem zette de politie de achtervolging in en na akkoord wordt de achtervolging ook verdergezet in Frankrijk.Wat volgt was een dolle rit aan meer dan 200 km/u. Een anonieme politiewagen kon volgen, maar werd geraakt door voorwerpen die uit de vluchtwagen werden gegooid.Door de hoge snelheid gaan de daders in Roubaix uit de bocht en raken ze een geparkeerde wagen. De politie blokkeerde het voertuig en de daders stapten uit. Maar al snel stapten ze weer in en reden ze achteruit in op de politiewagen. De politie kon wel een van de drie inzittenden tegenhouden. De man wordt overgeleverd aan de Franse politiediensten. De twee andere daders konden ontkomen en van het vluchtende voertuig is voorlopig geen enkel spoor. Het onderzoek loopt wel nog.