Man uit Roeselare stalkt ex zelfs met gps-tracker onder voertuig

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 44-jarige man uit Roeselare stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor belaging van zijn ex-vriendin. Na het einde van hun knipperlichtrelatie bevestigde hij zelfs een gps-tracker onder haar voertuig om te weten waar ze zich bevond.

Roeselarenaar J.M. en zijn vriendin hadden zowat anderhalf jaar een knipperlichtrelatie. Toen het op 2 januari 2019 wat minder ging werden twee banden van het voertuig van de vrouw lek gestoken en de voordeur bekrast. J.M. ontkende maar ondertekende wel een schuldbekentenis waarin hij zich engageerde om de schade van 1.100 euro terug te betalen. Toen het in april 2019 definitief ten einde liep, bevestigde J.M. aan de onderkant van het voertuig van zijn ex een gps-tracker. Op die manier wist hij waar ze zich bevond en kon hij telkens opduiken.

De openbare aanklager eiste een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een boete van 400 euro. J.M. vroeg de vrijspraak. Voor het definitieve einde van de relatie kon er geen sprake zijn van belaging, vond hij. Hij bekende wel dat hij de gps-tracker installeerde. “Telkens aangetrokken en afgestoten worden, hij wist niet meer waar hij zich moest aan houden”, verdedigde zijn advocaat hem. “Van zodra hij wist dat het definitief voorbij was, liet hij haar met rust.” Vonnis op 4 februari.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier