Man uit Nieuwpoort slaat eerst moeder en dan politie: zes maanden cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 44-jarige man uit Nieuwpoort is veroordeeld tot zes maanden cel omdat hij eerst zijn eigen moeder had geslagen en vervolgens de politie. Hij kreeg de celstraf wel met uitstel onder voorwaarden.

Toen de politie op 21 oktober vorig jaar reageerde op de oproep van de geslagen vrouw zat F.N. in de woonkamer met een vriend. “De politie was al wat voorbereid want ze kennen F.N. voor zijn gewelddadig karakter en zijn mentale problemen. Het was meteen duidelijk dat hij andermaal veel had gedronken, met zijn vriend. Hij bedreigde de agenten meteen: “als je me niet meteen gerust laat, haal ik binnen de twee seconden een pistool boven en zet dat tegen je hoofd.”

Bijten

Toen ook zijn vriend tussenbeide kwam en de politie moest wegduwen escaleerde de situatie. Hij zwaaide met zijn elleboog om de politie te raken en probeerde in het been van de agenten te bijten. Ook in de combi was hij weerspannig. De advocaat van F.N. gaf de feiten toe. “Hij herinnert zich niets meer maar is beschaamd voor wat hij deed. Hij had het erg moeilijk eind 2019 maar nu gaat het beter en werkt hij aan zijn alcoholprobleem.” (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier