Man uit Kortrijk in levensgevaar na diefstal met geweld in Torhout

© foto AF
Redactie KW

Een 50-jarige man uit Kortrijk verkeert in levensgevaar nadat hij vrijdagmiddag werd overvallen in het centrum van Torhout. De daders hadden met hem afgesproken om zogezegd een mobilhome te verkopen. Maar het was een list: ze staken hem neer en namen zijn geld mee.

Het slachtoffer wou een nieuwe mobilhome kopen en daarvoor had hij via het internet met een verkoper afgesproken. In het centrum van Torhout zou hij de mobilhome kunnen zien en aankopen. Met cash geld, want dat had de vijftiger uit Kortrijk afgehaald en meegenomen naar de ontmoetingsplaats. Maar in plaats van een mobilhome reed een wagen met enkele mannen erin hem tegemoet. De mannen stapten uit en staken de nietsvermoedende koper neer. Ze namen zijn geld en vertrokken.

De feiten vonden vrijdagmiddag tussen 13 en 14 uur plaats vlakbij het Ravenhofpark in Torhout. Het slachtoffer en de daders hadden afgesproken ter hoogte van de parking in de Karel de Ghelderelaan, een plaats waar wel vaker campers en mobilhomes geparkeerd staan. Mogelijk wisten de daders dat en maakten ze hun list zo geloofwaardiger.

Diefstal met geweld

Wat zich precies op de parking heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Het parket spreekt over een “diefstal met geweld”. Daarbij werd het slachtoffer dus op klaarlichte dag beroofd. De man raakte tijdens de overval levensgevaarlijk gewond. Het was een vrouwelijke passant die hem bloedend aantrof. Volgens onze informatie was hij op dat moment wel nog bij bewustzijn.

De daders konden het cash geld dat de man meehad om zijn mobilhome aan te kopen – hoeveel precies is niet duidelijk – van het slachtoffer buitmaken en vluchtten meteen na de feiten weg. Zeker is dat ze na de steekpartij terug in hun wagen sprongen en wegreden.

De politie werd opgetrommeld en hield nog een klopjacht, maar momenteel ontbreekt elk spoor van de daders. Het staat vast dat het om meerdere personen ging, maar of de politie ook over de identiteit van de daders beschikt is niet duidelijk.

Het Ravenhofpark en de omgeving waar de feiten gebeurden, werden kort nadien door de politie afgezet. Agenten spanden linten om nieuwsgierigen op afstand te houden. Ook het labo werd ter plaatse gevraagd om een uitgebreid sporenonderzoek te doen. De ‘mannen in witte pakjes’ kwamen ter plaatse en zetten de bekende cijferbordjes her en der neer. Dat wijst erop dat ze er in slaagden om verschillende sporen te vinden.

Over de precieze verwondingen van het slachtoffer is nog niet veel bekend. Hij zou wel in levensgevaar verkeren. De man werd alleszins neergestoken, al is het nog niet duidelijk of dat met een mes gebeurde. Het slachtoffer kon wellicht nog niet verhoord worden.

Voor sommige buurtbewoners komt het incident niet als een volledige verrassing. “Hier hangt de laatste tijd behoorlijk wat gespuis rond“, zegt één van hen. “Vroeger ging het park ‘s nachts nog dicht, maar dat is niet langer het geval. En dat trekt duidelijk de verkeerde mensen aan.”

Het parket roept eventuele getuigen van de feiten of van de vluchtende verdachten wel nog op om zich te melden bij de lokale politie van de zone Kouter.

(TL / Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier