Man die kinderen lokte aan Brugse Sint-Pietersplas voor rechter

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een illegaal riskeert een jaar cel omdat hij minderjarige meisjes probeerde mee te lokken in de buurt van de Sint-Pietersplas in Brugge. Bij een meerderjarig meisje ging hij over tot verkrachting. In totaal werden vijf meisjes slachtoffer van de man.

Tussen eind mei en halfweg juni vorig jaar maakte Masih S., een illegaal van Afhaanse origine, de omgeving van de Sint-Pietersplas in Brugge onveilig. Op 26 mei vroeg hij een jonge vrouw of hij haar hond mocht strelen. Hij hurkte zich en wreef vervolgens met zijn hand over de benen van de vrouw. Enkele dagen later ging S. nog een flinke stap verder. Hij hield een jonge vrouw geduldig in de gaten en toen iedereen van rond het water verdwenen was wierp hij zich op zijn slachtoffer. Hij duwde zijn tong in haar mond en reed tegen haar aan. Het slachtoffer kon zich uiteindelijk losrukken en vluchten. Op 1 juni volgde S. ‘s ochtends een achttienjarig meisje op zijn fiets naar haar stageplaats. Hij vroeg haar telefoonnummer, maar het meisje weigerde om dit te geven. Toen zij rond 16 uur huiswaarts wou keren wachtte S. haar op en volgde haar.

“Door een andere weg te nemen kon ik hem gelukkig afschudden”, vertelde het meisje gisteren met trillende stem in de rechtbank. “Ik was echt enorm bang.” Korte tijd later viseerde Masih S. ook nog twee minderjarige meisjes. Op 3 juni volgde hij een dertienjarig meisje dat van de bibliotheek kwam. Hij vroeg haar om achteraan op zijn fiets plaats te nemen, maar dat weigerde ze. Hierop maakte hij seksueel getinte gebaren en volgde het meisje naar huis waar hij nog een tijdje voor het venster bleef staan. Tien dagen later sloeg S. nog een vijfde keer toe. Hij probeerde een zeventienjarig meisje in de bosjes te lokken een maakte daarbij opnieuw seksueel getinte gebaren ter hoogte van zijn geslachtsdeel. Masih S., die in een opvangcentrum in Morlanwelz verblijft, stuurde maandag zijn kat naar de rechtbank.

Tijdens een eerder verhoor bij de politie ontkende hij de feiten met klem. De procureur eist een effectieve celstraf voor openbare zedenschennis ten aanzien van minderjarigen, aanranding, verkrachting en stalking. De uitspraak volgt op 25 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier