Man (26) uit Veurne staat terecht voor geweldfeiten voorafgaand aan carjacking

© JH
Redactie KW

Een bij de politie goed gekende 26-jarige man uit Veurne staat terecht voor twee feiten van geweld waarbij hij verschillende mensen verwondde. Dat gebeurde kort voordat D.D. op 17 juni een gewelddadige carjacking pleegde in Veurne.

De ene feiten dateren van 5 juni vorig jaar, kort voor de carjacking dus. Hij was toen aanwezig in het huis van E.V. die haar verjaardag vierde. Toen hij na een overnachting speed wilde gebruiken in het bijzijn van haar kinderen werd hij de deur gewezen.

“Daarop is hij haar beginnen te slaan en viel daarna ook nog haar broer aan die aanbelde”, sprak de procureur. “Die liep daarbij zelfs een geperforeerd trommelvlies op. Op 6 oktober 2018 had hij in De Panne ook al zijn ex-vriendin lastiggevallen. Nadat hij haar bleef bellen om te vragen waar ze zat zag hij ze plots op straat lopen met haar vriend. Hij stopte en sloeg die vriend met een ijzeren staaf. Daarna reed hij die man zelfs nog opzettelijk aan met zijn auto. Ik vraag zes maanden cel en 800 euro boete.”

Uit wagen gesleurd

De advocaat van D.D. vroeg om de celstraf van 40 maanden die hij in november kreeg voor de carjacking als voldoende te beschouwen voor de eerdere feiten ook. Op 17 juni vorig jaar zette D.D. immers Veurne in rep en roer door een vrouw en haar hondje met geweld uit de wagen te sleuren. Na een dolle rit achtervolgd door heel wat politie probeerde hij nadien nog een BMW te stelen en gaf die bestuurder klappen. Tot slot wilde hij ook nog een politiewagen stelen. Vijf wagens raakten beschadigd. D.D. verklaarde toen cocaïne en een cannabis gebruikt en zei stemmen te horen en slangen te zien. De procureur was het niet eens met de gevraagde opslorping en vroeg om een extra straf. Vonnis op 6 juli. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier