Koppel uit Roeselare moet wagen drie maanden aan de kant laten staan

Redactie KW

Een koppel uit Roeselare moet hun wagen drie maanden langs de kant laten staan. Beiden moeten ook hun rij-examens opnieuw afleggen vooraleer ze hun rijbewijs kunnen terugkrijgen. De vrouw kroop met 2,64 promille alcohol achter het stuur, de man reed ondanks een rijverbod.

Op 27 oktober 2018 liep bij de politie van de zone Riho een telefoontje binnen van iemand die zag hoe Nele L. (29) op het Polenplein in Roeselare in beschonken toestand in haar auto kroop en vertrok. De politie slaagde er niet meer in haar auto uit het verkeer te plukken maar toen ze aan haar woning aanbelden, bleek L. al thuis. Een ademtest wees uit dat ze 2,64 promille alcohol in het bloed had.

Haar partner Robin L. (36) verklaarde dat hij op de weg naar huis het stuur van zijn beschonken vriendin had overgenomen. Hij had niet gedronken maar mocht door een eerder rijverbod niet rijden. Aanvankelijk ontkende Nele L. dat ze met de auto had gereden maar camerabeelden toonden dat ze wel degelijk achter het stuur kroop.

Op de zitting van de politierechtbank bekende ze maar probeerde haar vriend er onderuit te muizen. “Hij vertelde dat hij het stuur heeft overgenomen om zijn vriendin te beschermen”, aldus zijn advocate. Het bracht de politierechter niet aan het twijfelen. Bovenop de rijverboden moet het koppel nog 2.800 euro boetes betalen. Het was voor beiden niet voor het eerst dat ze een veroordeling voor de politierechtbank opliepen. Nele L. mag één jaar lang niet zonder alcoholslot autorijden.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier