In de nacht van 23 op 24 juni 2016 werd brand gesticht aan een woning in de Watervalstraat in Ardooie. Een alerte buurman kon de deurmat op de vensterbank gelukkig snel blussen. Die bewuste nacht lagen de bewoonster en haar 10-jarige dochter in de woning te slapen. Drie jaar cel is de minimumstraf voor een nachtelijke brandstichting van een bewoond pand.

Een getuige zag twee jonge kerels weglopen, waardoor Gianni D. en een minderjarige kompaan in het vizier van de speurders kwamen. De minderjarige verdachte verscheen ondertussen al voor de jeugdrechter. Eerder op die avond werd al een molotovcocktail tegen de gevel van het politiebureau gegooid. Ook voor die feiten komen dezelfde verdachten in aanmerking.

Gianni D. zat onmiddellijk na de brandstichtingen twee maanden in voorhechtenis, maar vroeg maandag de vrijspraak. Volgens de verdediging werd een andere piste nooit ernstig onderzocht. Die avond had D. naar eigen zeggen een jerrycan van de minderjarige gebruikt om benzine te tanken voor de brommer van zijn zus. Daarna zouden de minderjarige en een zekere R. nog op pad gegaan zijn met het restje benzine. Bovendien pleitte de advocaat van D. dat de vader van R. een relatie zou hebben met het slachtoffer.

De rechtbank doet uitspraak op 4 maart.

(Belga)

In de nacht van 23 op 24 juni 2016 werd brand gesticht aan een woning in de Watervalstraat in Ardooie. Een alerte buurman kon de deurmat op de vensterbank gelukkig snel blussen. Die bewuste nacht lagen de bewoonster en haar 10-jarige dochter in de woning te slapen. Drie jaar cel is de minimumstraf voor een nachtelijke brandstichting van een bewoond pand.Een getuige zag twee jonge kerels weglopen, waardoor Gianni D. en een minderjarige kompaan in het vizier van de speurders kwamen. De minderjarige verdachte verscheen ondertussen al voor de jeugdrechter. Eerder op die avond werd al een molotovcocktail tegen de gevel van het politiebureau gegooid. Ook voor die feiten komen dezelfde verdachten in aanmerking.Gianni D. zat onmiddellijk na de brandstichtingen twee maanden in voorhechtenis, maar vroeg maandag de vrijspraak. Volgens de verdediging werd een andere piste nooit ernstig onderzocht. Die avond had D. naar eigen zeggen een jerrycan van de minderjarige gebruikt om benzine te tanken voor de brommer van zijn zus. Daarna zouden de minderjarige en een zekere R. nog op pad gegaan zijn met het restje benzine. Bovendien pleitte de advocaat van D. dat de vader van R. een relatie zou hebben met het slachtoffer.De rechtbank doet uitspraak op 4 maart.(Belga)