Jobstudent aangevallen met een schroevendraaier, dader gevat

© (Foto LC)
Redactie KW

In Westende is maandagmorgen een parkeerwachter (21) gestoken met een schroevendraaier na een discussie met een vrouw, over betalend parkeren. De vrouw probeerde hem nog aan te rijden met de wagen en nam de vlucht. Ze werd rond de middag opgepakt. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht en raakte lichtgewond.

Het incident gebeurde in de Badenlaan in Westende-Bad, rond 9.30 uur. Twee jobstudenten, aan de slag voor het gemeentelijke parkeerbedrijf van Middelkerke, waren er controles aan het uitvoeren op betalend parkeren. Er ontstond een woordenwisseling. De vrouw liep naar haar wagen, nam een schroevendraaier en stak naar een van de jobstudenten, een 21-jarige jongeman. Nadien probeerde ze de jobstudenten nog omver te rijden. Dat mislukte. Ze pleegde nog vluchtmisdrijf.

De daderes is inmiddels gevat, bevestigt de lokale politie van Middelkerke. Ze wordt verhoord over de feiten, alsook het slachtoffer dat intussen het ziekenhuis heeft mogen verlaten. De zaak is nu in handen van het parket. “Het gemeentebestuur zal klacht indienen tegen de dader en neemt bijkomende maatregelen om de parkeercontroles beter te beveiligen met onder andere bijstand van de politie in Westende-Bad. Het gemeentebestuur stelt ook psychologische hulp ter beschikking van de het slachtoffer en de mede-jobstudent”, laat het bestuur van Middelkerke weten.

Het parket lichtte de situatie in de vooravond toe. “Een vrouw uit Middelkerke (geboren in 1977) zou haar nog geldige ticket onder de ruitenwisser van een andere wagen gestoken hebben. Een parkeerwachter had dit in de gaten, waarop een discussie ontstond. De verdachte zou dan een schroevendraaier uit haar wagen gehaald hebben, waarmee ze de parkeerwachter wilde steken. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan de hand. Bovendien zou de vrouw daarna ook nog geprobeerd hebben om hem aan te rijden. De verdachte ontkent alles. Het verhoor van een getuige zal vooral over die mogelijke poging om het slachtoffer aan te rijden meer duidelijkheid moeten brengen.”

Dinsdagochtend liet het parket weten dat de verdachte in snelrecht gedagvaard wordt voor de correctionele rechtbank. Ze zal zich moeten verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachte rade en met arbeidsongeschiktheid tot gevolg en voor een inbreuk op de wapenwet.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier