Inbrekers maken 500 euro buit in zeilschool: “Schade is nog veel groter”

De zeilclub viert komend weekend het 50-jarig bestaan van de club. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In de zeilschool Watersport Oostende Spuikom in de Vicognedijk werd tijdens de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De buit bedraagt 500 euro, maar de inbrekers richtten veel schade aan.

Rond 8.30 uur werd de inbraak door leden van het bestuur vastgesteld toen ze op de zeilschool toekwamen. Meteen werd duidelijk dat de schade groot was. “De inbrekers gingen driest tekeer en wisten maar al te goed waarvoor ze kwamen”, zegt voorzitter Luc Vermeersch.

“Ze hadden duidelijk materiaal mee om de voordeur open te breken. De voordeur werd waarschijnlijk via een koevoet opengebroken, waardoor de deur onherstelbaar is.”

De daders doorzochten alle ruimtes van het gebouw. “Alle lokalen die afgesloten waren, werden eveneens opengebroken”, zucht de voorzitter. “Uiteindelijk kwamen de inbrekers terecht achter een houten deur waar een brandkast vastgeschroefd zat in de muur. De brandkast werd uitgebroken en daarna op een stoel op de begane grond gezet. Zo werd de kast richting omheining getransporteerd en erover gelicht. Daar stond een wagen klaar waar de brandkast werd ingeladen, waarop de daders met de noorderzon vertrokken.”

Domper op de feestvreugde

In de brandkast zat 500 euro aan kleingeld. “Normaal blijft er nooit geld in de club liggen, maar het ging hier om wisselgeld dat we lieten liggen omdat het te zwaar was om mee te nemen. 500 euro is veel geld, maar de schade die de inbrekers toebrachten, is veel groter.”

De inbrekers brachten heel wat schade toe aan het gebouw. De voordeur werd opengebroken met een koevoet.
De inbrekers brachten heel wat schade toe aan het gebouw. De voordeur werd opengebroken met een koevoet.© JRO

De club zit in volle voorbereiding voor de feestelijkheden van komend weekend.

“Komend weekend organiseren we een groot feest ter ere van het 50-jarig bestaan van onze watersportclub. Er is een open zeilwedstrijd, een feestmaaltijd en een fakkeltocht met kajaks op zaterdag. Op zondag is er doorlopend een demo modelbouw, een tweedehandsmarkt voor watersportmateriaal en er is om 10.30 uur de start van de sloepenrace. Als men ‘s morgens de club binnenkomt en ziet wat voor ravage die mannen aanrichtten, dan is dat wel een domper op de feestvreugde. Maar we laten het niet aan ons hart komen, de feesten gaan gewoon door”, is de voorzitter duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier