Huiszoekingen bij voorzitter KV Oostende

Speurders van de federale politie vielen vanmorgen binnen in de KVO-kantoren op de Schorre. © Dominique Jauquet
Laurens Kindt

Bij voetbalclub KV Oostende hebben speurders van de financiële sectie van de Brugse federale politie een huiszoeking verricht. De actie kadert in een gerechtelijk onderzoek naar voorzitter Frank Dierckens.

De speurders vielen vanmorgen vroeg binnen aan het oefencomplex De Schorre, in de Versluys-arena en in de kantoren van de club. Ze zijn specifiek op zoek naar informatie over de handelsactiviteiten van voorzitter Frank Dierckens, die in februari vorig jaar de fakkel overnam van Peter Callant als voorzitter van KVO. Ook in de privéwoning van de voorzitter in Tielt en in de kantoren van twee van zijn vennootschappen zijn huiszoekingen verricht.

Dierckens runt al jarenlang een handel in zonweringen en raamdecoratie. “Er zijn verschillende huiszoekingen geweest en nog aan de gang die kaderen in een gerechtelijk onderzoek naar de handelsactiviteiten van de voorzitter en zijn vennootschappen. Het gaat dus niet om een onderzoek naar de club op zich, maar wel om een onderzoek naar de voorzitter. Omdat hij ook burelen heeft op de club, zijn ook daar huiszoekingen verricht”, verduidelijkt het Brugse parket.

KVO-voorzitter Frank Dierckens.
KVO-voorzitter Frank Dierckens.© VDB

Frank Dierckens zelf is momenteel niet bereikbaar voor commentaar. De club bevestigt de huiszoekingen en reageert wel. “Er werd expliciet aangegeven dat deze huiszoekingen niets te maken hebben met KV Oostende als club, noch met de overname van de club. Het zou een fiscaal onderzoek betreffen naar de handelsvennootschappen van voorzitter Frank Dierckens. De activiteiten van de club vallen daar volledig buiten. De club betreurt de timing van het onderzoek, maar verleent zijn volledige medewerking”, klinkt het in een officiële mededeling op de website.

Ook in de bedrijven van Frank Dierckens in Tielt werden huiszoekingen verricht.
Ook in de bedrijven van Frank Dierckens in Tielt werden huiszoekingen verricht.© foto Nele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier