Jury samengesteld op proces over moord op Jill Himpe (36) in Aalbeke

Het slachtoffer Jill Himpe. © gf
Redactie KW

Zes vrouwen en zes mannen zijn maandagnamiddag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces tegen Ridoan Oudaha (43). De Kortrijkzaan staat terecht voor de moord op zijn ex-partner Jill Himpe (36). Het slachtoffer werd op 5 november 2019 in Aalbeke de keel overgesneden.

Een buurtbewoonster merkte die bewuste ochtend bloed op aan de voordeur van een woning in Wevelgem. Na de breuk met Ridoan Oudaha woonde Jill Himpe daar samen met haar moeder. Even later ontdekte de politie in de woning het levenloze lichaam van het slachtoffer. Haar keel bleek doorgesneden te zijn.

Door eerdere bedreigingen kwam de ex-partner van Himpe onmiddellijk als verdachte in het vizier. Oudaha had ondertussen al contact gezocht met zijn toenmalige advocaat, die op zijn beurt de onderzoeksrechter verwittigde. De beschuldigde liet zich uiteindelijk arresteren op een carpoolparking in Deerlijk.

Tijdens zijn verhoren beweerde Ridoan Oudaha dat hij toch opnieuw een relatie had met het slachtoffer. Volgens de beschuldigde hadden ze afgesproken dat hij haar die ochtend zou vergezellen naar een afspraak voor haar werk. Tijdens de rit zouden ze het volgens Oudaha echter met elkaar aan de stok gekregen hebben. Langs de Moeskroensesteenweg in Aalbeke zou hij haar vervolgens met een scalpel van het leven beroofd hebben. Daarna liet de beschuldigde het lichaam van zijn ex-partner achter in de woning van haar moeder.

Andere advocaat

Op de preliminaire zitting werd de beschuldigde bijgestaan door meester Hans Rieder en meester Louis De Groote. Opvallend genoeg besliste Oudaha kort voor het assisenproces nog om voor een andere advocaat te kiezen. De Kortrijkzaan wordt nu verdedigd door meester Kris Vincke en meester Rob Onderdonck.

Meester Jef Vermassen en meester Julie De Geest stelden zich burgerlijke partij voor de moeder, de zussen en de schoonbroers van het slachtoffer. Voor de vader en de plusmama van Jill Himpe treden meester Jan Leysen en meester Arnaud Vansuyt op. Chantal Lanssens van het Gentse parket-generaal neemt de rol van openbaar aanklager op zich.

Het proces gaat vrijdag 23 februari echt van start met de voorlezing van de akte van beschuldiging. Daarna zal de beschuldigde verhoord worden door voorzitter Bart Meganck. De verhoren van in totaal 83 getuigen zullen wellicht tot vrijdag 1 maart in beslag nemen. De uitspraak wordt in principe op dinsdag 5 maart verwacht. Voor moord riskeert Ridoan Oudaha levenslange opsluiting.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier