Hardleers dievenduo uit Middelkerke krijgt zware celstraf

© iStock
Redactie KW

Twee vijftigers uit Middelkerke zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden diefstal, slagen en vernielingen. Michel B. (51) kreeg drie jaar effectieve celstraf opgelegd. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding. Zijn kompaan Philippe B. (55) kreeg twee jaar celstraf.

Tussen januari 2017 en mei 2018 maakte het duo zich schuldig aan een resem winkeldiefstallen in Middelkerke. Daarbij hadden ze het vooral gemunt op kledij en flessen sterkedrank. Onder meer bij Outletstore en Proxy Delhaize sloegen ze toe. Michel B. ging ook in een Carrefour-filiaal in Charleroi met drie blikken bier aan de haal. Op 17 april 2017 kreeg het duo het ook met elkaar aan de stok. Philippe B. zou toen naar een mes hebben gegrepen, waarop Michel B. hem bij de keel greep. Op 21 februari 2017 vernielde Philippe B. bovendien de deur van een appartementsgebouw in de Gentstraat in Middelkerke. Michel B. moest zich ook nog verantwoorden voor slagen aan een man in Middelkerke en weerspannigheid tegenover de politie.

Vaste klanten

De twee mannen kampen met een drankprobleem en zijn vaste klanten in de rechtbank. Philippe B. kreeg eind 2017 al een jaar voorwaardelijke celstraf voor een steek met een glasscherf. Michel B. kreeg toen een jaar effectief voor slagen. In dezelfde periode werd hij ook meermaals veroordeeld voor verboden wapens en winkeldiefstallen. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier