Gps-tracker onder motorkap ex: werkstraf en boete voor belaging

© Getty Images
Redactie KW

Een 53-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heule (Kortrijk) moet van de rechtbank in Kortrijk een werkstraf van 100 uur uitvoeren en een boete van 400 euro betalen voor belaging van zijn ex. Dankzij een gps-tracker onder haar motorkap daagde hij overal op waar zij was.

Volgens de openbare aanklager kon Thierry C. zijn echtscheiding niet goed verwerken. Op geregelde tijdstippen dook hij op plaatsen op waar zijn ex ook was op. Zo ook op 19 januari 2019 langs de E17 in Waregem.

C. voerde enkele manoeuvres uit waardoor zijn ex van de baan werd gereden. “Toevallig merkte hij haar wagen langs de snelweg op”, klonk het bij de verdediging van C.

Band stukgestoken

“Hij liet plots een sigaret in de wagen vallen en trapte op de rem. Maar dat was geen bewust manoeuvre.” Andere berichtjes deed hij af als gewone discussies tijdens een echtscheiding.

Thierry C. gaf wel toe dat hij aan een warenhuis eens een band van de wagen van zijn ex kapot stak. “Ziekelijk gedrag en achteraf trieste ontkenning”, vond de openbare aanklager. “Hij heeft haar echt graag gezien, maar het is fout gelopen”, aldus de advocaat van C. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier