Gewezen schoonbroer duikt ‘s nachts gewapend op aan bed en slaat hondje dood

Redactie KW

Een 59-jarige man uit Lendelede is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een effectieve boete van 800 euro omdat hij ‘s nachts gewapend aan haar bed zijn ex-schoonzus bedreigde. Hij sloeg ook haar hondje dood. Een boete van 800 euro en een schadevergoeding van 2.000 euro moet hij wel betalen.

Een scène uit een film of een misdaadserie op Netflix. Zo omschreef de openbare aanklager hetgeen zich in de nacht van 22 op 23 september 2019 in de Roterijstraat in Lendelede afspeelde. F.D. (59) vond dat zijn broer genoeg getergd was door zijn partner H.R. en nam onder invloed van alcohol het heft zelf in handen.

“Toen ik in de koestal licht zag branden en hoorde dat mijn broer opnieuw in die stal moest slapen, ben ik in een colère gevlogen”, gaf F.D. toe. Gehuld in een plastic kostuum – met enkel openingen voor armen, benen en hoofd – stapte hij de buurwoning van zijn broer en schoonzus binnen. In zijn handen hield hij een geladen wapen vast. Naast haar bed dwong hij haar de woning de woning te verlaten. H.R. schrok zich een hoedje maar had meteen door dat het haar schoonbroer was. Echt onder de indruk was ze niet van de bedreigingen want ze probeerde nog het wapen af te nemen en de hulpdiensten te bellen. Dat werd haar door F.D. belet. Daarop vluchtte ze naar de buren om alarm te slaan. F.D. koelde zijn woede uiteindelijk op één van haar hondjes. Hij sloeg het dier met een hamer dood. “Dat beest mocht me niet”, aldus F.D. Dat hij ook een schot met zijn wapen loste, ontkende hij.

Vrouw sloeg haar partner

“Ik kon niet meer aanzien hoe die vrouw het leven van mijn broer kapot maakte”, legde F.D. aan de rechter uit. “Ze sloeg hem en de kinderen, had een alcoholprobleem en maakte alles kapot. Hij raakte er depressief van.”

Dat de vrouw ook boter op het hoofd had, bleek op dezelfde zitting. Ze moest zich in een andere zaak verantwoorden omdat ze haar partner inderdaad regelmatig slagen gaf en geld van de firmarekening haalde. Ze duwde zelfs eens zijn keel dicht. Daarvoor kreeg ze zelf een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een boete van 200 euro. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier