https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Man uit Staden veroordeeld nadat hij zijn ex-vriendin 30 messteken toebrengt

Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW Menen

De rechter in Ieper heeft een dertiger uit Staden veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan twee derde met uitstel, nadat hij zijn vriendin 30 messteken toebracht. De man was haar vernederingen beu en ging door het lint.

In juli 2019 bewerkte in Staden S.C. zijn ex-vriendin met 30 messteken. Het slachtoffer overleefde het voorval, maar wordt nog dagelijks geconfronteerd met de littekens op haar lichaam. Bij de dader sloegen op het moment van de feiten de stoppen door nadat hij tijdens hun relatie verschillende keer werd vernederd en geslagen door de vrouw. “Deze 2 mensen hadden nooit samen mogen blijven”, klonk het op de rechtbank.

Het voorval speelde zich af na een hoogoplopende ruzie tussen de 2. Hun relatie was al voorbij, maar ze woonden nog steeds samen in hun huurwoning langs de Walstraat in Staden. De situatie die avond escaleerde en de man stak zijn ex tot wel 30 keer met een mes. De vrouw viel volledig in het bloed op de grond. Net voor de aanval had ze nog haar ouders kunnen bellen. Toen haar vader en stiefmoeder op de plaats van het onheil arriveerden, vonden ze hun dochter niet onmiddellijk. Ze werd aangetroffen in een loods van de boerderij tegenover hun woning. De boerin, die was gebeld door haar twee minderjarige dochters die getuige waren geweest van de feiten, ontfermde zich over de jonge vrouw. De hulpdiensten brachten haar daarop naar het ziekenhuis, met tientallen steekwonden, vooral op haar armen. De dader werd aangehouden en verbleef 2,5 maanden in de gevangenis, voor hij onder voorwaarden werd vrijgelaten.

De rechter in Ieper veroordeelde de man nu tot 5 jaar cel, waarvan 40 met uitstel. Hij werd een aantal voorwaarden opgelegd, zoals een contactverbod met de vrouw. Het slachtoffer krijgt een provisionele schadevergoeding van 10.000 euro toegekend.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.