“Een bescheten commissie”: Roofmoordverdachte vecht tevergeefs geldboete aan voor ‘grote boodschap’ in Tielts bankkantoor

De feiten speelden zich af in dit ING-kantoor in Tielt. © Google Maps
Redactie KW

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord moet dan toch 800 euro boete betalen voor wansmakelijke praktijken in een bankkantoor. Marco V. tekende verzet aan tegen zijn veroordeling, maar ving bot.

Een bewakingscamera registreerde hoe Marco V. op 15 september 2022 om 20.22 uur zijn grote behoefte deed tegen een pilaar in de automatenruimte van het ING-bankkantoor in de Kortrijksestraat in Tielt. Vervolgens plaste hij ook nog eens tegen de muur. Een hardnekkige vlek op de pilaar moest uiteindelijk zelfs overschilderd worden.

V. kon zich naar eigen zeggen niets meer herinneren van die avond. Het parket startte de bemiddelingsprocedure op, maar die draaide op niets uit toen V. halfweg augustus 2023 werd aangehouden op verdenking van roofmoord. Samen met twee kompanen zou hij in Tielt een 24-jarige kennis hebben doodgeslagen en beroofd.

De wansmakelijke praktijken leverden V. halfweg december 800 euro boete op. V. liet toen verstek gaan, maar na verzet kreeg hij een nieuw proces en daar ging hij voor de vrijspraak. “Dit was een bescheten commissie”, grapte advocate Elisabeth Vanpeteghem. “Maar er werd geen schade aangericht. Mijn cliënt was dronken en moest naar het toilet. Hij is zwakzinnig.”

Maar de rechter verklaarde het verzet vrijdag ongedaan. V. had immers kennis van de dagvaarding en verzet is in zo’n geval niet langer mogelijk. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier