Cafébaas keel overgesneden met gebroken bierfles: man (32) aangehouden voor poging tot moord

Na een voetbalwedstrijd ontstond er in het supporterscafé een discussie tussen de uitbater en een klant. © Google Discover
Nicolas Staelens

In Kortrijk is de cafébaas van “De Vlaskapel” zaterdagavond in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij de keel werd overgesneden met een gebroken bierfles. Politiezone VLAS heeft ondertussen één dader opgepakt, het gaat om een 32-jarige man uit Tielt.

Na de voetbalwedstrijd KV Kortrijk – Antwerp ontstond er in het supporterscafé een discussie tussen de uitbater en een klant over een te betalen rekening. De dertiger verliet het café maar kwamen even later terug met twee kompanen.

Op het terras werd het slachtoffer tegen de grond gewerkt en hij kreeg verschillende slagen en schoppen te verwerken. Een man sneed de keel over van de cafébaas met een gebroken bierfles. De uitbater werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

“Ondertussen is één verdachte opgepakt, de andere twee worden opgespoord”, bevestigt Thomas Detavernier, woordvoerder van Politiezone VLAS.

De man die werd opgepakt voor de feiten in een café Kortrijk, is voor de onderzoeksrechter verschenen en is aangehouden voor poging tot moord. Hij zal vrijdag voor de raadkamer verschijnen. In het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere informatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier