Seksdate of verkrachting op Ter Borcht na afspraakje via Snapchat?

Redactie KW

Een date via Snapchat op het sportcentrum aan Ter Borcht in Meulebeke mondde uit in seks. Gebeurde dat met of zonder toestemming van het meisje, dat is de vraag waar de rechter in Kortrijk een antwoord moet op vinden. Een 26-jarige jongeman uit Pittem riskeert voor de rechtbank 20 maanden cel voor verkrachting.

Op 14 oktober 2018 zakten zowel D.W. als het meisje naar Ter Borcht af. Voordien hadden ze seksueel getinte berichtjes naar elkaar gestuurd. Op het sportcentrum kwam het uiteindelijk tot seks. “Zonder mijn toestemming”, aldus het meisje. “Ik duwde hem weg maar werd toch verkracht. Sinds die avond voel ik me nergens nog veilig. Zal ik ooit weer de vrolijke vrouw zijn die ik ooit was? Ik probeer dit nu al 2,5 jaar te verwerken. Intiem zijn met mijn vriend lukt niet meer.” Aanvankelijk verklaarde ze aan de politie uit schaamte dat ze door een onbekende was verkracht toen ze op Ter Borcht ging joggen. Pas achteraf bekende ze dat ze er eigenlijk via Snapchat en Whats App had afgesproken.

Ook D.W. ontkende aanvankelijk dat hij seks had op Ter Borcht. “Om zijn relatie te redden, want hij had en heeft nog altijd een vriendin”, aldus zijn advocaat. Later gaf ook hij de seksdate toe. Volgens de jongeman was de seks er met toestemming van beiden maar kreeg het meisje wellicht nadien spijt. Hij vroeg de vrijspraak. “Zou hij zomaar een condoom met sperma achterlaten als visitekaartje als er sprake was van verkrachting?”, stelde de advocaat een retorische vraag. Een DNA-onderzoek deed hem de das om. “Als het slachtoffer liegt, is het uit schaamte. Als hij liegt, is hij meteen een verkrachter”, sloot de verdediging van D.W. af. Vonnis op 23 juni. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier