Geldboete voor man die valse Nike Air schoenen verkoopt

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De rechter in Veurne is mild geweest voor een 36-jarige man uit Gits die door geldproblemen een handeltje oprichtte met valse Nike Air schoenen. Hij kreeg 4.000 euro geldboete, volledig met uitstel.

Op zijn Facebook had D.V. een winkeltje opgericht waar hij heel wat verschillende paren Nike Air schoenen te koop aanbood. De verkopen vonden plaats tussen april 2019 en oktober van dat jaar. Dat was een inspecteur van de FOD Economie opgevallen die een onderzoek startte.

Er volgde een huiszoeking bij de man en de sportschoenen werden in beslag genomen. Na analyse bleken ze vals te zijn. “Maar dat wist ik helemaal niet”, sprak D.V. “Ik kocht ze voor 35 à 40 euro per paar op van mijn nicht die ze zelf in Nederland had gekocht. Zelf verkocht ik ze voor 60 euro en vaak kreeg ik zelfs dat bedrag niet. Ik ben er dus zeker niet rijk van geworden. Ik wou enkel een centje bijverdienen want ik zit in financiële problemen.”

De rechter toonde zich mild en legde geen celstraf op en gaf de geldboete volledig met uitstel. Omdat ook Nike zich geen burgerlijke partij stelde ontsnapt hij ook aan duizenden euro’s schadevergoeding. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier