Bij controles in februari en juli 2018 werden door de inspectiediensten telkens inbreuken vastgesteld. In totaal bleken vijf werknemers van groente- en fruitwinkel 'Den Haene' niet via Dimona gemeld bij de RSZ. Naast dat zwartwerk kwam ook aan het licht dat bepaalde werknemers niet tijdig betaald werden. In totaal ging het verspreid over zeven werknemers over bijna 50.000 euro.

Martinus B. kwam op 11 oktober niet opdagen voor zijn proces. Zijn zaak ging ondertussen ook failliet. De rechter veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot een geldboete van 24.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Het arbeidsauditoraat had twee jaar beroepsverbod geëist, maar daar ging de rechter niet op in. B. heeft in België immers nog een blanco strafblad. In 2003 werd hij in Nederland wel al veroordeeld voor de herhaalde mishandeling van zijn kind.

(BELGA)

Bij controles in februari en juli 2018 werden door de inspectiediensten telkens inbreuken vastgesteld. In totaal bleken vijf werknemers van groente- en fruitwinkel 'Den Haene' niet via Dimona gemeld bij de RSZ. Naast dat zwartwerk kwam ook aan het licht dat bepaalde werknemers niet tijdig betaald werden. In totaal ging het verspreid over zeven werknemers over bijna 50.000 euro.Martinus B. kwam op 11 oktober niet opdagen voor zijn proces. Zijn zaak ging ondertussen ook failliet. De rechter veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot een geldboete van 24.000 euro, waarvan de helft met uitstel. Het arbeidsauditoraat had twee jaar beroepsverbod geëist, maar daar ging de rechter niet op in. B. heeft in België immers nog een blanco strafblad. In 2003 werd hij in Nederland wel al veroordeeld voor de herhaalde mishandeling van zijn kind.(BELGA)