Geen straf voor partnergeweld in Harelbeke na ruim 50 jaar huwelijk

© iStock
Redactie KW

Een 78-jarige man uit Harelbeke heeft van de rechter geen straf gekregen voor partnergeweld. Na 53 jaar huwelijk had zijn (ex-)echtgenote hem voor de rechtbank gedaagd.

Op 23 september 2019 sloeg Frank D. zoals wel vaker opnieuw met zijn krukken op zijn echtgenote. “Hij is slecht te been en heeft zijn wapens (zijn krukken, red.) altijd bij de hand”, aldus de advocate van het slachtoffer.

Tijdens die ruzie trok hij haar ook bij het haar en sloeg met zijn hand op haar wang. “Niet voor het eerst want eigenlijk is het al 20, 25 jaar een slechte relatie”, vervolgde het slachtoffer. “Jarenlange frustraties over geld, erfenissen, studies,… leidden tot het partnergeweld. Tot drie à vier keer per week kreeg ze klappen. Ze sliepen al langer in aparte slaapkamers. Het had al veel langer moeten gebeuren maar in november 2019 is de echtscheidingsprocedure ingeleid en zijn al voorlopige maatregelen genomen.”

De openbare aanklager vond het spijtig dat zo’n zaak voor de correctionele rechtbank moet komen en kon zich verzoenen met een opschorting van straf. De rechter kende die dan ook toe. Dat betekent dat D. schuldig is maar geen straf krijgt. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier