Nadat de nieuwe verdwaalpaal eind vorige week was voorgesteld, werd die begin deze week al gestolen. Op camerabeelden en op sociale media was te zien hoe enkele Leuvense jongeren de paal meenamen naar hun appartement. "Een misplaatste studentengrap", reageerde burgemeester Bart Tommelein.

De politie kon de daders snel vinden. De jongeren werden ondervraagd en er werd een proces-verbaal opgesteld. Daardoor kan het parket de dieven later wel nog straffen.

De burgemeester stelde voor om de studenten te laten helpen om het strand op te ruimen. De jongeren gaan daarop in en dat volstaat voor de burgemeester. Er zullen dus geen GAS-boetes worden opgelegd.

Ook de schadevergoeding die de jongeren moeten betalen, zal meevallen. De verdwaalpaal was nog intact en kon zonder veel problemen terug op haar plaats worden gezet.

(BELGA)

Nadat de nieuwe verdwaalpaal eind vorige week was voorgesteld, werd die begin deze week al gestolen. Op camerabeelden en op sociale media was te zien hoe enkele Leuvense jongeren de paal meenamen naar hun appartement. "Een misplaatste studentengrap", reageerde burgemeester Bart Tommelein. De politie kon de daders snel vinden. De jongeren werden ondervraagd en er werd een proces-verbaal opgesteld. Daardoor kan het parket de dieven later wel nog straffen. De burgemeester stelde voor om de studenten te laten helpen om het strand op te ruimen. De jongeren gaan daarop in en dat volstaat voor de burgemeester. Er zullen dus geen GAS-boetes worden opgelegd. Ook de schadevergoeding die de jongeren moeten betalen, zal meevallen. De verdwaalpaal was nog intact en kon zonder veel problemen terug op haar plaats worden gezet.(BELGA)