Fooien voor jeugdspelers gestolen na inbraak bij Gistelse tennisclub De Dreef

© BB
Redactie KW

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in de chalet van tennisclub De Dreef in de Callaertswalledreef in Gistel. De dieven sloegen op de vlucht omdat ze werden betrapt door alerte buren, maar zijn spoorloos. In de vlucht konden ze toch nog een som cash buit maken.

Bij de inbraak werden twee ramen van de chalet ingeslagen. Alerte buren roken onraad en belden de politie, die massaal ter plaatse kwam. De dieven moeten echter opgeschrikt zijn geweest en slaagden erin om uit de greep van de patrouilles te blijven. Het onderzoek is volop bezig en ook het labo van de federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

“Erg jammer dat een familiale tennisclub waar weinig buit te maken valt wordt geviseerd”, vertellen voorzitter Pieter Decrock, secretaris Emmanuel Markey en penningmeester Peter Dansercoer van TC De Dreef. “Een jaar geleden hebben we met enkele buurtbewoners de uitbating van het tennisterrein overgenomen omdat de club dreigde te verdwijnen. De tennisclub is van groot belang als bindmiddel voor de buurt. We zitten inmiddels opnieuw aan een honderdtal leden, hoofdzakelijk mensen uit de buurt”, aldus het bestuur.

“Er is een som cash geld gestolen, waaronder ook de spaarpot met fooien voor de jeugdspelers. We hopen dat de politie snel tot een doorbraak komt in het onderzoek. De organisatie van ons groot Star Plus-tornooi, dat van start gaat op 19 augustus, komt niet in het gedrang. We blijven niet bij de pakken zitten en zullen er een fantastische twee weken van maken“, besluit het bestuur van TC De Dreef.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier