Filmpje op sociale media toont hoe autospiegels kapot geschopt worden

Jasper Arckens riep eerder deze week via de Facebookgroep 'Ge zijt van Kuurne oje' op of iemand iets gezien had met betrekking tot de schade aan zijn spiegel. © (Foto Facebook)
Redactie KW

Op TikTok wordt een filmpje gretig gedeeld waarin te zien is hoe iemand vanop de fiets spiegels van auto’s kapot maakt.

Op de populaire app fietst iemand naast verschillende auto’s en worden de spiegels afgeschopt. De gebruiker deed dat met vermelding van de postcode van Kuurne.

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) reageert verbolgen op de video. Die speelt zich volgens hem wel degelijk af in Kuurne, in de Bavikhoofsestraat en de Roterijstraat.

“De straat is redelijk smal”, zegt Benoit aan Het Nieuwsblad. “Er bereikten me al eerder berichten over afgebroken spiegels. Aangezien het zo’n smalle straat is, dachten we tot nog toe dat het om ongevallen ging, niet om vandalisme.”

Niemand van de gedupeerde eigenaars diende een klacht in. Benoit geeft de bewoners nu de raad om dat wel te doen. Dan kan het nodige onderzoek gestart worden.

De dader plaatste nog enkele andere filmpjes met vandalisme. Het zou om een jongeman uit Kuurne gaan die in Kortrijk middelbare school loopt, wist de krant te achterhalen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier