Dronken man die op achterbank sliep, blijkt dronken gokker met strafblad

© Getty Images/iStockphoto
Olaf Verhaeghe

S.V., de Kuurnenaar die dinsdagochtend een slapende man aantrof op de achterbank van zijn auto, heeft klacht ingediend bij de politie tegen de inbreker. De verdachte werd kort na de feiten aangetroffen in de buurt en blijkt al een reeks andere feiten op zijn naam te hebben staan. “Eerst dachten we dat het om een dakloze in nood ging, maar dat blijkt anders uit te draaien”, klinkt het bij S.

Het was een vreemd incident, dinsdagochtend langs de Brugsesteenweg in Kuurne. Toen S.V. ‘s morgens vroeg wilde vertrekken naar zijn werk trof hij een slapende man op de achterbank van zijn auto aan. De man was zichtbaar dronken, schrok wakker en vluchtte te voet weg. Schade aan de auto maakte hij niet, maar hij ging wel aan de haal met wat kleingeld en een nieuw fluojasje. “Waarschijnlijk waren we de avond ervoor vergeten de wagen te sluiten nadat we er nog iets uit hadden gehaald”, vertelt S. “Maar je moet toch maar het lef hebben om zomaar in een auto te kruipen die op iemands oprit staat geparkeerd.”

De man kon in eerste instantie ontkomen, maar werd in de loop van dinsdag te voet opgemerkt door een politiepatrouille. Hij gedroeg zich verdacht en werd meegenomen voor verhoor. “De politie heeft me daarna gecontacteerd en legde me een reeks foto’s voor. Ik herkende hem meteen“, zegt de Kuurnenaar. “Uit het onderzoek blijkt dat hij van het casino hier wat verderop kwam en daar ladderzat was vertrokken. Eerst dachten we dat het om een dakloze ging, iemand in nood. Wij waren dan ook van plan om het voorval af te sluiten en geen aangifte te doen.”

De man, een dertiger uit Henegouwen, bleek echter al enkele criminele feiten op zijn kerfstok te hebben staan. “Hij was in mijn auto geklommen omdat hij geen zin had om een taxi te bellen, zei hij. De politiemensen vertelden mij dat het helemaal anders kon zijn gelopen. Dat we geluk hadden dat hij zo dronken was en enkel aan vluchten dacht. Hopelijk komt hij er deze keer niet zomaar van af”, besluit S.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier