Drie twintigers veroordeeld voor slagen en woonstschennis

Redactie KW

Drie Brugse twintigers hebben in de Brugse rechtbank tot twee jaar effectieve celstraf gekregen voor slagen, diefstal met geweld en woonstschennis.

Op 29 januari vorig jaar trommelde Michiel V. (26) enkele vrienden op om de ex van zijn zus een lesje te leren. De twee hadden namelijk ruzie. Samen met B.J. (24) en M.F. (23) wachtte hij het slachtoffer op en sloeg hem in elkaar. M.F. nam zijn geld af waarop het slachtoffer de woning van een bejaard koppel binnenvluchtte.

B.J. en M.F. gingen het slachtoffer achterna. Ze duwden de verbouwereerde bewoners opzij en gingen het slachtoffer opnieuw te lijf. “De gang van het koppel werd in een puinhoop herschapen”, schetste de procureur de feiten tijdens het proces in de Brugse rechtbank. De twee twintigers zetten in de woonkamer hun afranseling verder.

Morele schadevergoeding

De drie beklaagden kwamen niet opdagen voor hun proces. Michiel V. kreeg als aanstoker twee jaar effectieve celstraf. B.J. en M.F. kregen respectievelijk twintig maanden en een jaar celstraf.

De feiten lieten een diepe indruk na bij het bejaarde koppel, dat zich burgerlijke partij stelde in de zaak. “Mijn vrouw leeft nog steeds in angst en moet zelfs medicatie nemen”, vertelde de man tijdens het proces. De rechter kende het koppel een morele schadevergoeding toe van om en bij de 400 euro. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier