Dodelijke aanrijder van scholiere in Gits al veroordeeld voor vluchtmisdrijf

Parketwoordvoerster Karlien Ververken.
Redactie KW

De man, die het dodelijke ongeval veroorzaakte, reed onder invloed met een niet verzekerde auto.

De autobestuurder uit Aartrijke was geïntoxiceerd. Dat bevestigt het West-Vlaamse parket, afdeling Kortrijk. Parketwoordvoerster, substituut-procureur Karlien Ververken deelde voorts mee dat zijn voertuig niet verzekerd was en er geen geldig keuringsbewijs voorhanden was.

De aanrijder is zich iets na middernacht bij de lokale politie gaan aangeven.

Twee keren veroordeeld

De man is geen onbekende voor het gerecht. Hij liep al twee veroordelingen voor de politierechter op, onder meer een sanctie voor vluchtmisdrijf.

Het parket spreekt er zich niet over uit of de aanrijder mogelijk bezig was met telefoneren of een sms’s je verstuurde. Over de precieze omstandigheden van het ongeval worden voorlopig geen verklaringen afgelegd. Daarvoor is het nog te vroeg. Het parket wacht op het rapport van de verkeersdeskundige.

Onopzettelijke doding

Deze namiddag werd de aanrijder voor de Kortrijkse onderzoeksrechter voorgeleid. Na verhoor liet de onderzoeksrechter hem aanhouden wegen onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. Volgende week dinsdag verschijnt de Aartrijkenaar voor de raadkamer in Kortrijk. Dan wordt over zijn verder lot beslist.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier