De diefstal vond plaats op de oprit van het bedrijf. "Er zijn 24 wielen gestolen van het merk Michelin X-multiway 315/80R22,5 met stalen velgen", klinkt het. "Ook werd er aan meerdere vrachtwagens schade veroorzaakt. Indien iemand iets gezien heeft, gelieve dit ons te laten weten", aldus de zaakvoerders op Facebook.

"Maandagavond zijn we om 20.30 uur vertrokken uit de garage. Toen we vanmorgen omstreeks 7.40 uur toekwamen, hebben we de diefstal opgemerkt", reageert zoon en medezaakvoerder Pieter-Jan Vandenbulcke.

"Naast de diefstal van 24 wielen hebben meerdere voertuigen schade opgelopen, onder meer aan de carrosserie. Dit wordt een dure aangelegenheid. Bestelde voertuigen kunnen niet langer afgeleverd worden aan de klanten, goed voor minstens een week vertraging. De politie kwam al ter plaatse en nam vingerafdrukken."

© Callant Trucks

"Camerabeelden van de diefstal zijn er helaas niet. Een gebouw aan de voorkant van onze zaak wordt afgebroken en we gingen binnenkort camerabewaking voorzien op die plaats. De dieven waren ons dus voor", aldus Pieter-Jan Vandenbulcke.

"Ze gingen alleszins professioneel te werk. De verlichting die buiten uitkomt op straat, werd naar beneden geplooid. Zo waren de daders zo goed als volledig in het donker aan de slag", klinkt het nog.

Soortgelijke diefstal onlangs in Waregem

Twee maanden geleden sloegen dieven toe bij Ghistelinck Waregem. Ze gingen er aan de haal met maar liefst 56 vrachtwagenwielen. "Eén wiel weegt gemiddeld 100 kilogram en er zaten dubbele wielen bij. De schade is groot. Ondertussen is die al geraamd op 59.000 euro", liet Vincent Yserbyt, CEO van het bedrijf, toen optekenen. Mogelijk gaat het om dezelfde daders.

Wij zijn deze nacht het slachtoffer geworden van diefstal op onze oprit. We zijn 24 wielen van het merk Michelin...

Geplaatst door Callant Trucks op dinsdag 19 juni 2018