Verdachte van reeks fiets- en e-stepdiefstallen op heterdaad betrapt in Kortrijk

De man werd op heterdaad betrapt en later ook opgepakt toen hij gespot werd met de gestolen e-step. © Belga
Redactie KW

Op donderdagnamiddag 25 april kon de politiezone Vlas in Kortrijk een e-stepdief op heterdaad betrappen en oppakken toen hij met zijn buit aan het wegrijden was van de sporthal waar hij de diefstal pleegde.

De dispatching van politiezone Vlas werd afgelopen donderdag omstreeks 11 uur gealarmeerd dat een verdachte man een elektrische step gestolen had aan de fietsenstalling van de sporthal Drie Hofsteden in de Renaat De Rudderlaan in Kortrijk. Na een korte zoekactie in de buurt werd de verdachte op een elektrische step gespot en tegengehouden in de Graaf Boudewijn IX-laan.

Aangehouden

De verdachte, een meerderjarige man, werd overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. Bij zijn bezittingen werden onder meer een kniptang, verschillende sloten en ook softdrugs gevonden. Momenteel wordt onderzocht aan hoeveel recente diefstallen van fietsen en elektronische steps aan de Athena school Drie Hofsteden de verdachte kan gelinkt worden. Hij werd ondertussen voor de onderzoekrechter geleid, die besliste om hem verder aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis.

“Na de nationale actieweek tegen fietsdiefstallen die vorige week liep, is het zowel voor de slachtoffers als voor onze politiemensen, die dagelijks intensief bezig zijn met de strijd tegen fietsendieven, een opsteker dat opnieuw een hardnekkige veelpleger tegen de lamp is gelopen”, aldus Thomas Detavernier, woordvoerder van politiezone Vlas.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier