Opnieuw inbraak bij SK Staden: buit en schade lopen op tot 10.000 euro

© GF
Redactie KW

Voetbalclub SK Staden kreeg na het ongewenst bezoek van vorige weekend afgelopen nacht opnieuw inbrekers over de vloer. De club uit derde provinciale A is meteen goed 3.000 euro armer.

“De inbrekers raakten opnieuw via dezelfde manier in de kantine”, vertelt voorzitter Jean-Pierre Deraeve. “Ze gooiden net als vorige keer een raam aan de achterkant van de kantine in. Ik vermoed dat ze vorige week op prospectie geweest zijn. Bij de inbraak van vorige week zaterdagnacht werden slechts vier drankjes buit gemaakt, maar dit keer pikten ze de kluis met het geld van de kantine mee. Daarin stak zowat drieduizend euro. De kluis werd achter de kantine leeg op onze tweede veld teruggevonden. Het geld met de opbrengsten van de kantine wordt normaal niet in de club bewaard. Degene die het geld mee naar huis zou nemen moest evenwel naar een feest en zou het geld later komen ophalen. Omdat het te laat geworden was, besloot hij niet meer langs te gaan in de kantine. Met de aangebrachte schade van vorige week meegerekend zijn we al vlug tienduizend euro kwijt.”

“Toen sneuvelde niet alleen een raam, maar werden ook een aantal deuren ingetrapt. Doordat het gerechtelijk labo nog ter plaatse moet komen voor sporenonderzoek mogen we de kantine voorlopig niet in. Daardoor missen we meteen de inkomsten uit de kantine van twee matchen die deze morgen plaatsvinden en dienen we de kantine misschien ook gesloten te houden tijdens de match van onze eerste ploeg tegen SVD Kortemark deze namiddag. Hopelijk kan het gerechtelijk labo zijn werk dus vlug afronden.”

Het is niet de eerste keer dat SK Staden met inbraken geconfronteerd wordt. “Het is al de achtste of negende keer dat er bij ons ingebroken wordt”, weet de voorzitter. “Ik ben ondertussen de tel wat kwijtgeraakt. De daders werden nooit eerder opgepakt. Hopelijk is dat nu wel het geval.” (BCH)

© GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier