Gestolen boot teruggevonden via het internet

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Op 19 juni deden enkele mede-eigenaars van een boot aangifte van diefstal. Die werd na enkele huiszoekingen teruggevonden, nadat de boot te koop werd aangeboden op het internet.

Een boot die vorige week gestolen werd op de Wallevaart, een vertakking van de Ijzer in Diksmuide, is vandaag teruggevonden bij een huiszoeking in Houthulst . De niet zo snuggere dief had tijdens de diefstal een foto genomen van de optakeling en die in zijn advertentie gezet.

Al een drietal maanden worden bootjes en motoren gestolen op de Ijzer tussen Diksmuide en Lo-Reninge, en enkele vertakkingen van de Ijzer, zoals op het Ieperleekanaal in Merkem en de Wallevaart in Diksmuide. Daar werd de meest recente diefstal gepleegd. Het ging om de zes meter zeewaardige boot die Joeri V. uit Adinkerke met enkele vrienden had gekocht. De boot met de naam ‘Shark’ en serienummer 601 139 SM’ werd tussen 16 en 19 juni uit het water gehaald. Joeri V. zocht tevergeefs in de buurt maar de boot was verdwenen. Donderdagochtend werd ze echter na een opvallende manier bij een huiszoeking in Houthulst teruggevonden.

Dief post eigen foto van takelwagen

Slachtoffer Joeri V. had via Facebook een oproep gedaan naar informatie over de diefstal en kreeg via messenger een bericht dat zijn boot te koop werd aangeboden op een internetadvertentie. Met die informatie werd naar de politie gestapt. “Het bleek dat er in de advertentie foto’s waren van het vaartuig maar ook van de takelwagen toen de boot uit het water werd gehaald”, zegt procureur Pascal Week van het parket van Veurne. “Op de foto was de takelwagen duidelijk te zien en was er een herkenning die leidde naar het adres van een beklaagde. De lokale recherche van politie Polder speelde kort op de bal en hield donderdagochtend op bevel van de onderzoeksrechter drie simultane huiszoekingen op het adres van de verdachte. Samen met een kompaan had die verschillende loodsen waardoor uiteindelijk zes huiszoekingen in de regio van Houthulst werden uitgevoerd. Daarbij werd de gestolen boot teruggevonden. De twee verdachten van 32 en 33 jaar uit Houthulst zijn gearresteerd.” Er is nog niet beslist of ze voor de onderzoeksrechter zullen worden geleid voor een mogelijke aanhouding. Er zal onderzocht worden of ze in aanmerking komen voor de reeks van diefstallen van boten op de Ijzer van de voorbije maanden. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten