Dertiger krijgt 150 uur werkstraf voor dreigbrief aanslag

Redactie KW

Een dertiger heeft woensdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk een werkstraf van 150 uur gekregen voor een dreigbrief die hij begin dit jaar onder de deur schoof in een Actionwinkel.

Op 31 januari 2015 schoof de beklaagde een brief onder de inkomdeur bij Action in Menen. “Verzamel na uw werkdag het geld en breng het naar de afgesproken plaats. Anders zal u en al uw werknemers iets overkomen”, zo schreef A.T. (30).

De brief werd ernstig genomen gezien het dreigingsniveau 3 dat toen in ons land van kracht was. Op 7 januari gebeurde de aanval op Charlie Hebdo en op 21 januari was een man de NOS-studio binnengedrongen tijdens het journaal. De dreigbrief kopieerde bepaalde bewoordingen uit de brief van de NOS-inval.

Herkend op camerabeelden

Er werden heel wat manschappen ingezet, maar gevolgen bleven uit. A.T. werd herkend op de camerabeelden. Ook het voertuig van zijn partner was duidelijk zichtbaar.

Advocate Rita Corne gaf toe dat het geen sympathiek dossier is. “Door berichten uit de actualiteit was hij op het idee gekomen om zijn financiële problemen zo op te lossen. Een stommiteit, maar wij hopen dat u de gunst van de werkstraf kan toekennen”, pleitte ze.

De strafrechter ging op die vraag in en legde hem een werkstraf van 150 uur op. Het vonnis voorziet in een vervangende gevangenisstraf van 12 maanden, als hij de werkstraf niet goed uitvoert.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier