Dealer die cannabis verstopt in de haag van een verlaten woning in de cel

© iStock
Redactie KW

Een 48-jarige man uit Sint-Kruis zit in de cel omdat hij ervan verdacht wordt enkele maanden lang drugs te hebben gedeald. De man bekent die feiten grotendeels. Opvallend: hij stak de zakjes cannabis in de struik van een verlaten woning. Zijn afnemers konden die daar ophalen.

Social distancing voor drugsdealers. Dat is wat J.V. (48) uit Sint-Kruis (Brugge) misschien wel heeft uitgevonden. De man stak de marihuana die zijn afnemers bij hem bestelden weg in de haag van een leegstaande woning in zijn straat. Daar konden ze die dan stiekem uit komen vissen. De afnemers kwamen dus nooit bij de veertiger over de vloer. En dat zorgde uiteraard voor een kleinere kans om gevat te worden.

Maar de spitsvondige dealer had “pech”. Want afgelopen maandag zag een tuinman die in de Bisschopsdreef aan het werk was hoe J.V. een pakketje achterliet in de haag van de woning die al sinds enkele jaren niet meer bewoond wordt. De man verwittigde de politie en zij vonden uiteindelijk twee zakjes cannabis in de haag. De agenten gingen op zoek naar de dealer en kwamen uiteindelijk bij J.V. uit. Hij woont enkele huizen verderop in dezelfde straat.

De politie deed – samen met een drugshond – een huiszoeking in de woning. En daaruit bleek dat de man ook thuis bijzonder voorzichtig was. Hij verstopte zijn marihuana namelijk ook in zijn eigen struiken. De politie trof er uiteindelijk een grote zak met cannabis aan. Volgens onze informatie ging het om een paar kilogram.

J.V. werd opgepakt en voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste om de man aan te houden. Hij gaf zelf toe dat hij op die manier drugs dealde en beweerde dat hij daarmee startte sinds de coronacrisis. De man is geen onbekende voor het gerecht, maar zou nooit eerder voor drugsdelicten veroordeeld zijn. Hij verscheen vrijdagmorgen voor de raadkamer in Brugge en die besliste om zijn aanhouding alvast met een maand te verlengen. Ondertussen gaat het onderzoek uiteraard verder.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier