Chauffeur lapt álle regels aan zijn laars: geen nummerplaten, geen rijbewijs en niet verzekerd

Olaf Verhaeghe

Woensdagmiddag kon een motard van de verkeerspolitie een voertuig met twee nagemaakte nummerplaten tegenhouden in de Brugsestraat in Kortrijk. Uit de verdere controle van de documenten bleek dat de bestuurder zo goed als niets in orde had.

Op woensdagnamiddag 19 juni 2019 merkte een alerte motard van de verkeerspolitie in de Brugsestraat in Kortrijk een voertuig op met twee reproductienummerplaten. Nochtans moet altijd een originele nummerplaat achteraan aan het voertuig bevestigd zijn. De bestuurder werd gestopt om over te kunnen tot een grondige controle.

Meteen kwamen tal van ernstige inbreuken aan het licht. Zo was het voertuig niet ingeschreven, behoorden de twee nummerplaten niet toe aan de auto en was de wagen ook niet verzekerd. Bovendien had de chauffeur in kwestie geen rijbewijs nadat hij eerder ontzet werd van het recht tot sturen. Daarbovenop reed hij rond met zijn kinderen op de achterbank. Het voertuig werd getakeld en in beslag genomen. Woordvoerder van politiezone Vlas, Thomas Detavernier benadrukt het belang van de verkeerscontrole. “De verkeerspolitie is zowel tijdens de week als in het weekend op pad met de anonieme auto en de moto’s. Alleen door veel en intensieve controles wordt de pakkans van hardleerse verkeersovertreders groter.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier