Celstraf voor man die materiaal voor cannabisplantage onaangeroerd liet staan

Redactie KW

De 28-jarige Kortrijkzaan was perfect voorbereid, maar kreeg naar eigen zeggen schrik.

Alle materiaal kopen om in de kelder een cannabisplantage te installeren, maar er uiteindelijk niets mee aanvangen omdat het koud zweet uitbreekt. Het overkwam de 28-jarige Brecht D. Het leverde hem toch een verblijf van bijna vijf maanden in de gevangenis op. Voor de rechter riskeert hij vijftien maanden celstraf.

In een poging om snel wat geld te verdienen en daarna zijn uitzichtloze situatie te ontvluchten naar het buitenland, vatte D. het plan op om in de kelder van zijn woning langs de Gentsesteenweg in Kortrijk een cannabisplantage te installeren. Het nodige materiaal zoals lampen, irrigatie, afzuigsysteem,… kocht hij in een growshop in Amsterdam. Alles werd netjes voor de deur geleverd met een bestelwagen. Maar tot de installatie van het materiaal kwam het nooit. “Ik kreeg schrik, durfde zelfs niet meer in de woning te slapen”, vertelde de twintiger aan de rechter.

Op 3 augustus vorig jaar belde een ongeruste postbode naar de politie omdat hij vaststelde dat de deur van de woning van Brecht D. al enkele dagen open stond. Het huis stond zo goed als leeg maar in de kelder vonden de agenten het onaangeroerde materiaal voor een cannabisplantage. D. vloog vijf maanden in de cel omdat het gerecht vermoedde dat hij met anderen onder één hoedje opereerde. Dat bleek niet het geval. “Het was stom, een grote fout”, sloeg Brecht D. mea culpa. “Ik probeer me nu te herpakken.” Ondertussen woont hij in Moeskroen. Vonnis op 18 september.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier