Cannabisplantage opgerold in onbewoond rijhuis in Menen

Redactie KW

In Menen is een cannabisplantage opgerold. Er werden ongeveer 500 planten verwijderd.

De vondst dateert van donderdagmiddag in een rijhuis in de Leopoldstraat op de Barakken in Menen. Het West-Vlaams parket, afdeling Kortrijk, maakte dat vandaag bekend. De woning was al een tijdlang onbewoond. Er is voorlopig niemand opgepakt of voorgeleid. Het parket stelde een onderzoeksrechter aan om de zaak verder te onderzoeken.

Noord-Fransen

Het is niet de eerste keer dat een wietplantage in een rijwoning op de Barakken, pal op de Franse grens, wordt blootgelegd. Vaak worden onopvallende, kleine rijhuizen gehuurd om er een illegale kwekerij onder te brengen. Achter de organisatie gaan meestal Noord-Franse boeven schuil. Op de Barakken is het trouwens dagelijks en vooral tijdens de weekends een komen en gaan van Noord-Franse eendagstoeristen.

Waterlek

Een paar jaar geleden werd een cannabisplantage van 250 plantjes ontdekt in een leegstaand huis in Schansstraat op de Barakken. De vondst gebeurde eerder toevallig nadat alarm werd geslagen voor een waterlek in het pand. Het water stroomde met beken in de straat. In de Bakkerstraat vond de politie ooit een goed uitgeruste huiskwekerij met 200 plantjes. De politie kwam deze plantage op het spoor omdat na verloop van tijd de typische wietgeur bij de buren binnendrong.

(JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier