Het onderzoek naar het handeltje van de Oostendenaar ging in 2017 van start. Uit het telefonie-onderzoek kwamen al snel veel contacten met het drugsmilieu naar voor. Bij de huiszoeking op 23 januari 2018 werd ook een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen. Op één van zijn gsm's werd een foto ontdekt van een joint naast zijn baby van enkele maanden oud.

De procureur merkte op dat T.D. eind 2017 al twee jaar met uitstel kreeg voor het bezit van cannabis. Net als op de zitting van 7 maart vorderde het OM donderdagochtend twee jaar effectieve gevangenisstraf en een verbeurdverklaring van ruim 23.000 euro. Bovendien zou het koppel ook drugs gebruikt hebben in het bijzijn van hun zoontje, al hebben ze dat altijd met klem ontkend. Zijn vriendin Q.V., die geen drugs verkocht, riskeert voor haar aandeel een jaar gevangenisstraf.

Volgens de verdediging stopte de Oostendenaar met dealen na de geboorte van de baby in augustus 2017. Meester Kris Vincke pleitte dat de baby alleszins geen schade heeft geleden, aangezien een kind van enkele maanden oud überhaupt het verschil niet kent tussen een joint of pakweg een speelgoedautootje. T.D. ontkent ook de verkoop van cocaïne en de verkoop van cannabis aan minderjarigen. Zijn advocaat stelde een werkstraf voor.

De rechter doet uitspraak op 27 juni.

(BELGA)

Het onderzoek naar het handeltje van de Oostendenaar ging in 2017 van start. Uit het telefonie-onderzoek kwamen al snel veel contacten met het drugsmilieu naar voor. Bij de huiszoeking op 23 januari 2018 werd ook een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen. Op één van zijn gsm's werd een foto ontdekt van een joint naast zijn baby van enkele maanden oud.De procureur merkte op dat T.D. eind 2017 al twee jaar met uitstel kreeg voor het bezit van cannabis. Net als op de zitting van 7 maart vorderde het OM donderdagochtend twee jaar effectieve gevangenisstraf en een verbeurdverklaring van ruim 23.000 euro. Bovendien zou het koppel ook drugs gebruikt hebben in het bijzijn van hun zoontje, al hebben ze dat altijd met klem ontkend. Zijn vriendin Q.V., die geen drugs verkocht, riskeert voor haar aandeel een jaar gevangenisstraf.Volgens de verdediging stopte de Oostendenaar met dealen na de geboorte van de baby in augustus 2017. Meester Kris Vincke pleitte dat de baby alleszins geen schade heeft geleden, aangezien een kind van enkele maanden oud überhaupt het verschil niet kent tussen een joint of pakweg een speelgoedautootje. T.D. ontkent ook de verkoop van cocaïne en de verkoop van cannabis aan minderjarigen. Zijn advocaat stelde een werkstraf voor.De rechter doet uitspraak op 27 juni.(BELGA)