Heel wat Spaanse supporters verzamelden gistermiddag al in de Brugse binnenstad in afwachting van de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Maar daarbij maakte een groep van dertig à veertig supporters het te bont. Zij brachten op 't Zand meermaals fascistische groeten. Daarna weigerden ze om met de klassieke optocht - via Sint-Michiels - mee te stappen richting het Jan Breydelstadion.

Toen ze dat uiteindelijk toch deden, gehoorzaamden ze de politie niet. "Ze gingen voor de begeleidende groep agenten lopen en bleven opnieuw fascistische groeten maken", zegt de Brugse korpschef Dirk Van Nuffel.

"Bovendien kregen we ook al signalen dat de harde kern van Club hen zou opwachten. Daarom en omdat ze zich niet aan de gemaakte afspraken hielden, werden er 29 opgepakt en overgebracht naar de politiecellen. Als we dat niet hadden gedaan zouden ze die extreemrechtse uitingen toch maar in het stadion verdergezet hebben. En dat mogen we in het Jan Breydelstadion hoe dan ook niet tolereren."

De supporters in kwestie kregen de wedstrijd alleszins niet te zien. Of ze 's avonds of pas na een nachtje in de cel weer vrijgelaten werden, was dinsdagavond nog niet duidelijk. Mogelijk gaat het wel om enkele ultra's van de Madrileense club. De Brugse politie nam contact op met de Spaanse collega's om hen de identiteit van de relschoppers voor te leggen.

(TL)

Heel wat Spaanse supporters verzamelden gistermiddag al in de Brugse binnenstad in afwachting van de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Maar daarbij maakte een groep van dertig à veertig supporters het te bont. Zij brachten op 't Zand meermaals fascistische groeten. Daarna weigerden ze om met de klassieke optocht - via Sint-Michiels - mee te stappen richting het Jan Breydelstadion.Toen ze dat uiteindelijk toch deden, gehoorzaamden ze de politie niet. "Ze gingen voor de begeleidende groep agenten lopen en bleven opnieuw fascistische groeten maken", zegt de Brugse korpschef Dirk Van Nuffel."Bovendien kregen we ook al signalen dat de harde kern van Club hen zou opwachten. Daarom en omdat ze zich niet aan de gemaakte afspraken hielden, werden er 29 opgepakt en overgebracht naar de politiecellen. Als we dat niet hadden gedaan zouden ze die extreemrechtse uitingen toch maar in het stadion verdergezet hebben. En dat mogen we in het Jan Breydelstadion hoe dan ook niet tolereren."De supporters in kwestie kregen de wedstrijd alleszins niet te zien. Of ze 's avonds of pas na een nachtje in de cel weer vrijgelaten werden, was dinsdagavond nog niet duidelijk. Mogelijk gaat het wel om enkele ultra's van de Madrileense club. De Brugse politie nam contact op met de Spaanse collega's om hen de identiteit van de relschoppers voor te leggen.(TL)