Yannick M. (26), voormalig cipier in de gevangenis van Brugge, legt zich niet neer bij de straf die hij in april kreeg opgelegd. De rechter veroordeelde hem toen tot een effectieve celstraf van zeven maanden voor het mishandelen, vernederen en verkrachten van zijn slachtoffers. Hij leerde die zowat allemaal op de dating-app Tinder kennen.

De twintiger deed zich aanvankelijk als een ware gentleman voor en behandelde zijn slachtoffers - voornamelijk blondines - allemaal keurig. Maar na een tijdje sloeg hij om en onderwierp hij hen brutaal aan zijn wil. Zo dwong hij hen geregeld tot seks of bedreigde hij hen met wapens. "Als zijn perverse seksuele behoeftes niet onmiddellijk bevredigd werden, gebruikte hij grof geweld en hanteerde hij zelfs wapens, zoals een mes of een hamer", aldus de procureur tijdens de zitting.

De gerechtspsychiater zette de man neer als een onbehandelbare psychopaat en een extreme narcist. Hij chanteerde zijn slachtoffers met naaktfoto's en als ze toch bij hem weg gingen begon hij hen op ziekelijke wijze te stalken. Sinds de zomer van 2017 maakte hij in totaal elf slachtoffers.

De rechter was niet mild en veroordeelde de voormalige cipier nu zelf tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Die zit hij in de gevangenis van Gent uit. Maar hij tekende dus beroep tegen dat vonnis aan. Begin oktober zal de zaak in het Hof van Beroep in Gent ingeleid. Yannick M. hoopt om met een andere advocaat een mildere straf te krijgen.

(TLG)

Yannick M. (26), voormalig cipier in de gevangenis van Brugge, legt zich niet neer bij de straf die hij in april kreeg opgelegd. De rechter veroordeelde hem toen tot een effectieve celstraf van zeven maanden voor het mishandelen, vernederen en verkrachten van zijn slachtoffers. Hij leerde die zowat allemaal op de dating-app Tinder kennen.De twintiger deed zich aanvankelijk als een ware gentleman voor en behandelde zijn slachtoffers - voornamelijk blondines - allemaal keurig. Maar na een tijdje sloeg hij om en onderwierp hij hen brutaal aan zijn wil. Zo dwong hij hen geregeld tot seks of bedreigde hij hen met wapens. "Als zijn perverse seksuele behoeftes niet onmiddellijk bevredigd werden, gebruikte hij grof geweld en hanteerde hij zelfs wapens, zoals een mes of een hamer", aldus de procureur tijdens de zitting.De gerechtspsychiater zette de man neer als een onbehandelbare psychopaat en een extreme narcist. Hij chanteerde zijn slachtoffers met naaktfoto's en als ze toch bij hem weg gingen begon hij hen op ziekelijke wijze te stalken. Sinds de zomer van 2017 maakte hij in totaal elf slachtoffers.De rechter was niet mild en veroordeelde de voormalige cipier nu zelf tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Die zit hij in de gevangenis van Gent uit. Maar hij tekende dus beroep tegen dat vonnis aan. Begin oktober zal de zaak in het Hof van Beroep in Gent ingeleid. Yannick M. hoopt om met een andere advocaat een mildere straf te krijgen.(TLG)