Bruggeling 30 maanden in cel voor afpersing van masseuse en slagen aan caféganger

© iStock
Redactie KW

Een 42-jarige Bruggeling heeft 30 maanden effectieve celstraf gekregen voor afpersing van een Thaise masseuse en slagen aan een caféganger.

Gewapend met drie koksmessen drong N.M. op 22 juli vorig jaar een Thais massagesalon in de Blekerijstraat in Assebroek binnen. Hij zette een van de messen op de keel van een masseuse en perste haar 120 euro af. Geld dat hij naar eigen zeggen nog van haar baas tegoed had omdat hij de vrouw eens in Brussel was gaan ophalen. De vrouw belde in paniek de zaakvoerder, die op dat moment in het nabije café De Boom In zat. Hij verwittigde op zijn beurt de politie die N.M. even later in de boeien sloeg. Hij bekende de afpersing, maar ontkende dat hij daarbij een van zijn messen had uitgehaald.

Café De Boom In vormde overigens het decor voor een tweede feit waarvoor N.M. zich in de Brugse strafrechtbank moest verantwoorden. Een maand voor de feiten in het massagesalon kreeg hij het in de drankgelegenheid langs de Astridlaan aan de stok met een oudere man, die hij uitschold voor pedofiel omdat hij zijn zoon zou betast hebben. De cafébaas zette de twee mannen buiten waar N.M. zijn slachtoffer twee vuistslagen in het gezicht gaf. Vervolgens stapte hij het café weer binnen en deelde hij de uitbater mee dat hij “dat oude mannetje van de straat mocht gaan oprapen”. Het slachtoffer belandde met een kaakbeenbreuk en gebroken oogkas in het ziekenhuis. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier