Assisenproces Leila Messaoud : Politie merkte noodoproep van slachtoffer niet op

© BELGA
Redactie KW

Op het assisenproces tegen Leila Messaoud (33) hebben politiemensen getuigd over de noodoproepen van het slachtoffer.


© BELGA

De dispatcher had de eerste noodoproep van Patrick De Ketelaere (42) gewoon niet opgemerkt. Daardoor ging de politie pas 40 minuten later ter plaatse. Tijdens een heivge ruzie greep Leila Messaoud op 10 januari 2012 naar een mes. Daarom belde Patrick De Ketelaere om 19.37 uur naar de dienst 101. Die oproep werd dan elektronisch doorgestuurd naar de meldkamer van de politiezone Kouter in Torhout. “De dispatcher heeft die oproep blijkbaar niet opgemerkt, want ze is pas om 20.14 uur geaccepteerd”, aldus commissaris Xavier Proot.

“Spijtige samenloop van omstandigheden”

Toevallig had de dispatcher ongeveer op hetzelfde moment een rechtstreekse telefoonoproep gekregen. Een man meldde dat zijn 17-jarige ex-stiefzoon niet meer terug naar huis wilde. Na enkele telefoontjes over en weer was de situatie onder controle. Onmiddellijk daarna merkte hij de noodoproep wel op en stuurde de wachtofficier een team ter plaatse. “Ik kan niets anders besluiten dan dat het een spijtige samenloop van omstandigheden was.” Het slachtoffer kreeg de fatale messteek pas om 20.18 uur, bijna drie kwartier na zijn eerste noodoproep, te verwerken.

Tot slot kwamen ook de mensen van het afstappingsteam nog aan het woord. Uit hun getuigenis blijkt dat de beschuldigde hevig gebloed moet hebben aan haar hand. Er werden immers bloedsporen teruggevonden in de woning, in de voortuin en op straat. Tijdens de ruzie had Messaoud met haar blote hand twee ramen kapotgeslagen. Ook de inrichting van de woning was de politiemensen opgevallen. “We komen niet zo vaak woningen tegen met twee verschillende leefruimtes en een verschillende slaapkamer voor elke partner”, aldus Bram Leroy.

Tijdens de uiteenzetting van het afstappingsteam werden enkele foto’s getoond van het lichaam van Patrick De Ketelaere. De beschuldigde stond op en maakte duidelijk dat ze wilde vertrekken. Uiteindelijk hield ze haar handen voor haar gezicht om de beelden niet te moeten zien.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier