Arbeiders gewond na steekpartij met vermoedelijke illegalen

Redactie KW

Het zware incident gebeurde woensdagnacht omstreeks 4 uur ter hoogte van Camping Dallas.

De politie van Blankenberge is een onderzoek gestart naar een steekpartij langs de A. Ruzettelaan.

Messteken in het gezicht

Twee Poolse arbeiders merkten woensdagnacht op hoe drie, vermoedelijke, illegalen het zeil van hun vrachtwagen probeerden te openen. Het drietal vluchtte in eerste instantie weg, maar begon meteen daarna de arbeiders te bekogelen met stenen.

Vlak daarna kregen de Polen verschillende messteken in het gezicht en hun lichaam. Ze werden beiden overgebracht naar het ziekenhuis.

Drietal nog steeds spoorloos

Het zware incident gebeurde woensdagnacht omstreeks 4 uur ter hoogte van Camping Dallas. Volgens de eerste vaststellingen van de politie gaat het vermoedelijk om illegalen die zich toegang tot de oplegger wilden verschaffen. In eerste instantie hielden ze zich, toen ze betrapt werden door de arbeiders, gedeisd. Toen de Polen hun weg richting Blankenberge verder zetten, liep het dus fout. Toen de Polen zich wilden verdedigen tegen de bekogeling met stenen, haalden de illegalen hun mes boven.

De verwondingen waren zwaar. Het drietal kon vluchten en is nog steeds spoorloos. Eén van de arbeiders mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten. De andere moet nog blijven voor verzorging.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier