Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok Alexander D. naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.

Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Enkele dagen na zijn aanhouding bekende Alexander D. de vier moorden. Na de bekentenissen werd het Gentse dossier vrij snel naar Brugge overgeheveld.

Bij een celcontrole ruim twee maanden geleden bleek dat er geprutst was aan het raam. Naar aanleiding van dat incident werd Alexander D. overgebracht naar een strafcel. De verdachte ontkent echter met klem dat hij plannen had om te ontsnappen. Volgens de verdediging legde een celgenoot leugenachtige verklaringen af over die kwestie.

Het onderzoek naar de moorden zit in een eindfase. Zo is het voorverslag van de gerechtspsychiaters klaar. Het blijft wel nog wachten op het onderzoek naar de invloed van het gebruik van anabole steroïden op de hersenen van de verdachte.

(Belga)

Op dinsdagavond 25 juli 2017 trok Alexander D. naar de woning van zijn 18-jarige ex-liefje Maïlys Descamps in Moere. Daar bracht hij zijn ex-vriendinnetje en haar grootouders met messteken om het leven. Alexander D. wist na de feiten te ontkomen en kon pas een dag later in een supermarkt in het centrum van Oostende bij toeval ingerekend worden.Ondertussen was aan het licht gekomen dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor de moord op een 39-jarige fotograaf. Die was op dinsdagochtend dood aangetroffen bij zijn woning in Sint-Amandsberg. Maïlys had meermaals voor de fotograaf geposeerd. Enkele dagen na zijn aanhouding bekende Alexander D. de vier moorden. Na de bekentenissen werd het Gentse dossier vrij snel naar Brugge overgeheveld.Bij een celcontrole ruim twee maanden geleden bleek dat er geprutst was aan het raam. Naar aanleiding van dat incident werd Alexander D. overgebracht naar een strafcel. De verdachte ontkent echter met klem dat hij plannen had om te ontsnappen. Volgens de verdediging legde een celgenoot leugenachtige verklaringen af over die kwestie.Het onderzoek naar de moorden zit in een eindfase. Zo is het voorverslag van de gerechtspsychiaters klaar. Het blijft wel nog wachten op het onderzoek naar de invloed van het gebruik van anabole steroïden op de hersenen van de verdachte.(Belga)