Alcoholverslaafde vrouw staat terecht voor geweld tegen 13-jarige zoon

© Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige vrouw uit Pittem riskeert in de Brugse rechtbank tien maanden celstraf voor slagen en verwondingen aan haar dertienjarige zoon. “Hij waakte loyaal over het welzijn van zijn moeder.”

Op 29 januari sloeg C.T. (45) haar dertienjarige zoon tijdens een hevige discussie met een houten voorwerp op het hoofd. De jongen hield daar een ferme buil aan over. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de vrouw stomdronken was. De jongen werd na het incident in een opvangcentrum geplaatst.

Door de alcoholverslaving van T. waren al langer problemen in het gezin. “Het ging zover dat haar zoon het op zijn dertien jaar al nodig vond om over het welzijn van zijn moeder te waken”, stelde Karolien Seys, de voogd van het slachtoffer. “Hij bleef ondanks alles loyaal aan haar. Maar tegelijkertijd slaakte hij een noodkreet voor hulp.”Volgens de procureur weigert T. toe te geven dat ze een drankprobleem heeft. Hij vroeg tien maanden cel voor de vrouw. “Enkel als ze schuldinzicht toont en bereid is om zich voor haar verslaving te laten behandelen kan die straf voorwaardelijk worden opgelegd”, stelde hij.

Psychologische problematiek

Volgens haar advocate beseft de moeder wel degelijk dat ze verslaafd is. “Naast een drankverslaving kampt ze echter ook met een psychologische problematiek”, stelde meester Mieke Byttebier. “Ze wil niets liever dan dat haar zoon, die ze nog af en toe mag bezoeken, weer naar huis kan komen. Ze neemt antabuse (ontwenningsmiddel, red.) en is bereid zich aan voorwaarden te houden.”

C.T. bekent de slagen, maar betwist dat ze met een voorwerp sloeg. “Volgens mijn cliënte viel haar zoon tijdens wat duw- en trekwerk met het hoofd tegen een muur”, besloot meester Byttebier. De uitspraak volgt op 3 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier