Agressieve koerier daagt niet op in rechtbank na klappen aan tieners

© iStock
Redactie KW

Na een oproep tot getuigen via sociale media kon een 25-jarige koerier uit Moeskroen geïdentificeerd worden als de dader die op 13 december 2017 in Wevelgem uit zijn bestelwagen stapte en twee fietsende tieners klappen gaf. Hij moest zich daarvoor voor de rechtbank verantwoorden maar daagde niet op voor zijn proces. “Ik wil dat hij gestraft wordt. Zoiets doe je niet tegen 13-jarigen”, vindt de moeder van een van de tieners.

Op 13 december 2017 waren Jelle Lafosse en zijn vriend Dayton Behedt, beiden 13 jaar toen, met hun fiets onderweg van het VTI van Gullegem naar huis in Wevelgem. In de Bieststraat in Wevelgem wilden ze een grote plas ontwijken waardoor ze even in het midden van de straat fietsten.

Dat was niet naar de zin van een man achter het stuur van een bestelwagen. Er volgde een kleine hapering waarna de fietsende tieners even vragend hun arm opstaken. Dat was genoeg voor de chauffeur om rechtsomkeer te maken en de twee tieners aan de brug over de R8 klem te rijden. Dayton werd met zijn hoofd over de reling van de brug geduwd en kreeg twee klappen, Jelle één klap. De Franstalige chauffeur bedreigde hen op de koop toe en stoof daarna weg.

Celstraf geëist

Een oproep op Facebook tot getuigen leidde al snel tot de identificatie van Daniel D. (25) uit Moeskroen. Tijdens zijn verhoor gaf hij toe dat hij die dag in Wevelgem was en de jongens aansprak omdat ze hun middelvinger hadden getoond, maar hij ontkende dat hij hen klappen had gegeven.

“Jelle durfde een tijdlang niet meer met de fiets naar school rijden”, vertelt zijn moeder Nathalie Vanvossem. “Nog altijd slaat de schrik hem om het hart als hij een bestelwagen van PostNL ziet.”

De ouders en Jelle stelden zich burgerlijke partij voor de rechtbank en vroegen een schadevergoeding. “We willen dat hij gestraft wordt voor wat hij heeft gedaan. Zoiets doe je niet tegen twee jongens van 13, zelfs niet als zij hun hand of vinger hebben opgestoken.” Daniel D. daagde niet voor de rechtbank op en zal op 7 oktober bij verstek veroordeeld worden. De openbare aanklager eiste een celstraf van 6 maanden en een boete van 400 euro. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier