Advocaat uit Torhout krijgt drie maanden cel na vijfde keer rijden onder invloed

© iStock
Redactie KW

Een advocaat uit Torhout kreeg een gevangenisstraf van drie maanden omdat hij voor de vijfde keer onder invloed achter het stuur kroop. De man gaf toe dat hij met een alcoholprobleem kampt en laat zich daarvoor behandelen. De politierechter vond het echter welletjes geweest.

Een celstraf van drie maanden en rijverbod van twee jaar en bij uitbreiding zolang zijn drankverslaving geldt. Die straf kreeg een Torhoutse advocaat in de politierechtbank in Brugge. Hij moet bovendien slagen voor medische en psychologische proeven en zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen als hij zijn rijbewijs ooit nog terug wil krijgen. De man moest zich verantwoorden omdat hij voor de vijfde keer onder invloed van alcohol achter het stuur betrapt werd. Aan de politie gaf hij zijn fout toe. Hij liet zich naar eigen zeggen kort nadien opnemen voor zijn alcoholprobleem.

1,91 promille

De feiten dateren van 7 maart dit jaar. De politie merkte de man toen om 3.46 uur ‘s nachts met zijn wagen op. Hij reed veel te snel en dat sprong de agenten in het oog. Ze moesten aan 90 kilometer per uur rijden waar slechts 50 was toegelaten om hem bij te halen. Toen ze hem in de Makeveldstraat in Torhout staande hielden, bleek hij met 1,91 promille alcohol in zijn bloed rond te rijden. De advocaat verklaarde dat hij drie kleine flesjes wodka had gedronken in zijn wagen en daarna in slaap was gevallen. Toen hij wakker werd, is hij beginnen rijden.

Rijverbod

De advocaat moest eind augustus al voor de politierechtbank verschijnen. Hij stuurde echter zijn kat en werd bij verstek veroordeeld. Hij kreeg een celstraf van drie maanden en een rijverbod van twee jaar. Bovendien moest hij ook alle proeven opnieuw afleggen en kreeg hij er een levenslang rijverbod – in de praktijk tot hij van zijn verslaving afgeraakt – bovenop. De man tekende verzet tegen die straf aan, maar dat werd dinsdagmorgen ongedaan gemaakt. Hij had de dagvaarding eigenhandig gekregen en dus was verzet aantekenen geen optie meer. Hij kan wel nog in beroep gaan tegen de straf die hij kreeg. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier