Aartrijkenaar krijgt twaalf maanden cel na geanimeerd proces waarin dronken vriend de show steelt

© Getty
Redactie KW

Een man uit Aartrijke heeft in de Brugse rechtbank twaalf maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstallen, weerspannigheid en bezit van een verboden wapen. Opmerkelijk: tijdens het proces werd hij vergezeld door een vriend, die zodanig dronken was dat hij ter plaatse in de boeien werd geslagen.

Op 7 mei werd M.S. (42) tijdens een avondje uit betrapt met een vissersmes. Daags nadien pleegde de Aartrijkenaar diefstallen bij Zara, Foot Locker en Jelly Jazz in Brugge. Hij ging aan de haal met onder meer sokken, een poster en een kurkentrekker. Nog enkele maanden later ging hij in een uitgebrande woning in Knokke-Heist aan de haal met spullen die hij naar eigen zeggen op de rommelmarkt wou verkopen ten voordele van de school van zijn zoontje.

Het openbaar ministerie vroeg een effectieve straf voor de man, die met zware psychische problemen en een alcoholverslaving kampt. Op het moment van de feiten stond hij bovendien onder probatievoorwaarden. Tijdens de pleidooien gaf S. een warrige uitleg voor zijn misstappen. “Ik ben een kluizenaar en ben altijd bang dat iemand mij op straat gaat doodsteken”, vertelde hij. “Hopelijk geef je mij geen celstraf, want anders ben ik weg naar Spanje.”

S. werd op de dag van zijn proces naar de rechtbank vergezeld door een vriend, die duidelijk ook met een zwaar alcohol probleem kampt. De man zat stomdronken in de zaal en stoorde de zitting waarna een agent hem naar de gang begeleidde. Daar werd hij in de boeien geslagen en ter ontnuchtering opgesloten in het cellencomplex. Voor M.S. zat er niets anders op dan ook alleen huiswaarts te keren.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier