Op 3 juni 2018 werd in de wagen van V. een kopie van zijn mindervalidenkaart aangetroffen. Het parket vroeg daarom een veroordeling voor valsheid in geschrifte en het gebruik van een vals stuk. De verdediging wierp echter op dat van een bedrieglijk opzet geen sprake is. De beklaagde beschikt immers effectief over een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap. "Het probleem is gewoon dat hij nogal mondig is, wat voor de nodige wrevel zorgt bij de politie", aldus meester Nadia Lorenzetti, die de vrijspraak vroeg.

Ook op 1 juli 2018 speelde het temperament van de beklaagde hem blijkbaar parten. Een groepje jongeren zorgde die avond in het centrum van Brugge voor lawaai door steeds op een paal te kloppen. C.V. kwam in alle staten uit zijn woning en achtervolgde met zijn wagen de dronken jongeren. Op een bepaald moment zou hij opzettelijk in de richting van een meisje gereden zijn.

V. zal zich op de zitting van 26 maart ook moeten verantwoorden voor verboden wapendracht. Tijdens dat incident was hij immers 'gewapend' met een grote pepermolen, in de vorm van een honkbalknuppel. Bovendien zou de Bruggeling zich die dag en op 28 augustus 2017 weerspannig gedragen hebben tegenover de politie. Bij zijn arrestatie sloot hij zich bijvoorbeeld op in zijn wagen.

Over de mogelijke schriftvervalsing doet de rechter op 9 januari uitspraak.

(Belga)

Op 3 juni 2018 werd in de wagen van V. een kopie van zijn mindervalidenkaart aangetroffen. Het parket vroeg daarom een veroordeling voor valsheid in geschrifte en het gebruik van een vals stuk. De verdediging wierp echter op dat van een bedrieglijk opzet geen sprake is. De beklaagde beschikt immers effectief over een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap. "Het probleem is gewoon dat hij nogal mondig is, wat voor de nodige wrevel zorgt bij de politie", aldus meester Nadia Lorenzetti, die de vrijspraak vroeg. Ook op 1 juli 2018 speelde het temperament van de beklaagde hem blijkbaar parten. Een groepje jongeren zorgde die avond in het centrum van Brugge voor lawaai door steeds op een paal te kloppen. C.V. kwam in alle staten uit zijn woning en achtervolgde met zijn wagen de dronken jongeren. Op een bepaald moment zou hij opzettelijk in de richting van een meisje gereden zijn. V. zal zich op de zitting van 26 maart ook moeten verantwoorden voor verboden wapendracht. Tijdens dat incident was hij immers 'gewapend' met een grote pepermolen, in de vorm van een honkbalknuppel. Bovendien zou de Bruggeling zich die dag en op 28 augustus 2017 weerspannig gedragen hebben tegenover de politie. Bij zijn arrestatie sloot hij zich bijvoorbeeld op in zijn wagen. Over de mogelijke schriftvervalsing doet de rechter op 9 januari uitspraak.(Belga)