60 uur werkstraf voor diefstal BMW in Tielt

Redactie KW

Twee mannen uit Tielt hebben in de Brugse rechtbank elk 60 uur werkstraf gekregen voor autodiefstal. Het duo ging er in Tielt vandoor met een zware BMW maar crashte amper 50 meter verder tegen een gevel.

Op 24 februari gingen B.V. (36) en N.W. (36) na een avondje zwaar stappen in Tielt nog een pita eten in de buurt van de Sint-Pieterskerk. In de buurt van de eettent werd hun aandacht getrokken door een geparkeerde BMW 640, die tot hun verbazing niet afgesloten was. De sleutels lagen zelfs nog in de wagen. N.W. besloot achter het stuur plaats te nemen en startte de motor. Zijn maat ging naast hem zetten waarop N.W. het gaspedaal intrapte. De wagen met liefst 370 pk ging er in een rotvaart vandoor en nog geen 50 meter verder liep het al mis. W. verloor de controle over het stuur en crashte tegen de gevel van een woning in de Ieperstraat. We wagen was perte totale, maar de twee Tieltenaars kwamen met de schrik vrij. Ze namen de benen, maar werden niet veel later thuis ingerekend.

De procureur vroeg respectievelijk zeven en negen maanden effectieve celstraf voor B.V. en N.W., die al eens probatievoorwaarden kregen opgelegd in het kader van eerdere veroordelingen. De twee verwezen tijdens de pleidooien naar de aanzienlijke hoeveelheden bier en whisky die ze die avond ophadden en drongen aan op een werkstraf. Met succes want de rechter gaf hen vrijdag elk 60 uur werkstraf. De eigenaar van de BMW stelde zich burgerlijke partij in de zaak en vroeg een schadevergoeding van om en bij de 30.000 euro. Maar de strafrechter oordeelde dat het aan de politierechtbank is om die toe te kennen. De schade aan de wagen was immers niet het gevolg van de diefstal maar van het ongeval dat erop volgde.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier